Nõuame Kaja Kallase tagasiastumist

Heiki Trakmann,

Algatuse menetlus on lõppenud. Vaata menetlust.

Eesti Rahvas soovib Kaja Kallase umbusaldamist ja tema tagasiastumist. Kaja Kallas rõhub väga oma praegustes sõnavõttudes toimivale perekonnale ja usaldusele, kuid samas väidab, et ei tea oma abikaasa äritegevusest mitte midagi. Siinkohal jääb kahtlus, et toimiv see abikaasade liit pole. See on aga puhtalt nende enda eraelu. Küll aga on võtmesõnaks usaldus- meie kõigi jaoks. Rahvas ei saa usaldada isikut, kes on sellises keerulises olukorras ääretult ebaeetiliselt käitunud. Meil on Ukraina ja Venemaa sõjalise olukorra tõttu väga paljud kodanikud -ettevõtjad/naised/mehed/emad/isad jne pidanud ümber orienteeruma, et elus püsida. Meie kui lihtsa rahva "rihmad" on üsna pingul seetõttu, sest peame kuuletuma ministri Kaja Kallase otsustele. Nii oleks pidanud ka Kaja Kallas oma abikaasaga tegema. Seadused kuuluvad kõigile täitmiseks. Kas pole nii? Perekond on inimese lähim organ- see on ring, kus inimesed eetliselt kannavad üksteise eest vastutust. Ei saa jääda uskuma lugu, kus üks abikaasa ei tea teise tegevusest mitte midagi. Ei saa! Jaa, konfidentsiaalsuse taha end peita on üks võimalustest, kuid alati on üldine teema, mille üle saab arutleda. Üldjuhul meediat tarbime me kõik ning ka Kaja Kallase abikaasa pidi olema kursis, et igasugune äritegevus Venemaaga/Venemaal peab katkema ajani, mil sõjaline olukord lõppenud on. See on olnud rikkumine! Eesti rahval on igati asjakohane nõuda juhtumit arvesse võttes Kaja Kallase tagasiastumist, seoses usaldamatusega. Ka varasemalt on Kaja Kallas jäänud rahvale silma väga ebasündsate ütlemiste ning sõnavõttudega- solvamised, üleolevus, mõistmatus, ebaviisakas käitumine, suhtumine. Ei saa siin süüdistada meedia moonutusi vaid Kaja Kallas ise isiklikult on rahvast solvanud. Ometigi osa meist on tema juhitud erakonna meid esindama valinud. Tõde on see, et Kaja Kallase poolt juhitud valitsus ei esinda eesti rahvast- ta eirab meie arvamusi, soove, ettepanekuid. Ja samas kui Kaja Kallas nii kergekäeliselt laene väljastab. (Õnneks seekord küll enda rahakotist, kuid ka siin lasub kahtlus.) Miks ei peaks jääma eesti rahval tunne, et ka majanduslikke otsuseid tehakse Kaja Kallase poolt sama mõtlematult ja süvenematult. Vabandage väga, kuid rahvas ei jää neid lugusid enam uskuma! Ei oma tähtsust kui palju Kaja oma abikaasa ärilisest tegevusest teadis/osales või ei teadnud/ei osalenud- on aeg lahkuda oma ametikohalt ja anda peaministri võim rahva jaoks usaldavamatesse kätesse. Ei ole võimalik juhtumile läbi sõrmede vaadata, leida vabandusi, otsida selgitusi. Ei aita see enam. Rahvas ei usalda Kaja Kallase tegevust peaministrina. Kogu Eesti Vabariigi Valitsuse maine on kaalul. Me ei soovi, et Kaja Kallas meid peaministrina esindaks ja sellega Eesti mainet ja rahvast häbistaks. Me nõuame peaministri tagasiastumist!

Õhtulehes oli artikkel, kus rahavas nõuab Kaja kallase tagasiastumist.

Menetlusinfo

1. Algatuse menetlus Riigikogus on lõppenud

Otsustati esitatud ettepanek tagasi lükata.

2. Arutelu Põhiseaduskomisjonis

Kutsutud
    • esitaja esindaja; Siseministeeriumi esindaja

Otsustati esitatud ettepanek tagasi lükata.

3. Algatus menetlusse võetud

Algatus on edastatud menetlemiseks Põhiseaduskomisjon-ile.

4. Algatus jõudis Riigikokku

5. Algatus saadeti riigikokku

Kollektiivse pöördumise menetlusse võtmise otsustab Riigikogu juhatus 30 kalendripäeva jooksul.

6. Algatus kogus 1000 allkirja

7. Algatus kogus 100 allkirja

1. Vanad sigadused ka arvesse võtta !

Väga hea algatus! Juurde võiks kindlasti lisada K.K. üleüldise valetamise ja ülbe suhtumise oma riigi kodanikesse! Eriti nõme on kuulus "Lugege mu huultelt-maksud ei tõuse" Ja mis tegelikult toimub- nii maksutõus, kui ka hinnatõusud ja lõpuks ka uued maksud!

1. Tõsi on see, et praegu paljastunud skandaal on vaid üks pusle tükk praeguse peaministri negatiivse kuvandiga tegemistes ja ka tegemata jätmiste kogu tervikust. Praegune PM on suutnud suhteliselt lühikese ajaga jätta endast väga paljude eestlaste silmis kuvandi kui sobimatust inimesest eestlaste rahvusriigi valitsusjuhi ametikohale. Kui venelaste täiemahulisest sissetungist alates ja selle genotsiidisõja esimesel aastal tekkis lootus, et PM on ülesse leidnud oma moraalse kompassi ja asunud õiget asja nii Eestis kui maailmas Ukraina toetuseks ajama, siis mida aeg edasi, seda selgemini joonistuvad välja tema tegemistes negatiivsed jooned, olgu see amoraalsus ja ebaeetilisus või sõna pidamatus ning kahepalgelisus.Rahvas selgelt ei soovi, et tänane PM ei jätkaks usalduse puudumise tõttu ja astuks ametist tagasi. Tundub, et vabatahtlikult seda ta ei tee ja riigikogu peab võtma selge seisukoha, mida nad toetavad ja kas PM on nende toetuse vääriline. Saame näha, kellel on moraalne kompass kreenis ida suunas ja kes näeb tervikpilti nii nagu enamus rahvast.Ainult rahvaalgatuse korras umbusalduse avaldamine on poole päevaga juba kogunud ca 6000 digiallkirja ja see on fakt, mida PM ei saa eirata.

2. Kallas

Astu tagasi!

1. 👍

2. 👍

3. Tehtud

Lisasime ka Teie soovi juurde

1. Kallase tagasiastumine

Antud persoon on kohustatud tagasi astuma. See oleks võimalik, et Eesti hakkaks uuesti liikuma iseseisvise suunas.

1. Maha

Astu tagasi!

1. Kajaka..

Astu ära, ammu aeg! Rahvavaenlane ja loralõug

1. Maha

ASTU TAGASI

1. Vastutusele

Mitte ainult tagasi astuda vaid ka vastutusele võtta. Tegu on riigi reetmisega

1. Parim algatus!

Ei saa enam neid valesid ja lollusi kannatada.

1. Parim algatus!!!!

Toetan! ootan allkirju võimalust anda !!

1. Elagu Eesti

Kallas, astu tagasi!!!

1. Reetur

Nagu isa nõnda tütar

1. Astu tagasi

Astu tagasi, aitab valetamisest

1. Astu tagasi.

Astu tagasi. On aeg tagasi astuda.

1. 0714983177955Kaja Kallase tagasiastumise petitsioon allkirjade kogumiseks!

K.K AMETISSE ASTUDES ANDIS TRUUDUSE VANDE EESTI RIIGI JA RAHVA EES,VANKUMATULT TEENIDA EV PÕHISEADUST TALLE SEADUSEGA ETTENÄHTUD VOLITUSTE PIIRES, -JA USALDUSEGA!ANTUD VÕIMU ON KARISTAMATULT KURITARVITATUD RIIGI JA RAHVA PEAL,MILLEGA ON RAHVAL ÕIGUS JA KOHUSTUS SELLINE TEGEVUS LÕPETADA NING NÕUDA UMBUSALDAMIST -JA TAGASIASTUMIST PEAMINISTRI AMETIKOHALT,PUNKT! '

1. Oleks aeg...

Loodan siiralt, et rohkem sedasorti käpardeid valitsuse etteotsa Ei satuks . Inimene kes ei saa oma Erialaga hakkama ei tohiks olla ka peaminister. Isegi kõneleda ta ei oska, pobiseb ja kokutab. Häbiplekk! K.Kallas kasi minema!

1. Kallas

Astu tagasi lõpuks!

1. On aeg

Astu tagasi

1. Kaja

Astu väärikalt ise tagasi

1. Reetur Kaja Kallas

Pr. Kallas alustas oma peaministri kärjääri rahva petmisega ( tuletame meelde valimiseelseid lubadusi ). Samas Pr. Kallas isiklikult otseselt finantseeris ( 350 000 tuhat eur-i ) abikaasa firmat, kes tegi sõjaa- ja sanktsioonide ajal koostööd agressoriga (venemaaga), kuigi Pr. Kallas nõudis erinevates maailma ja EL poliitilistel areenidel lõpetada igasused suhted Venemaaga. Miks ei ole siiani algatatud peregond Kallasa suhtes krim. asja ( agressoriga koostöös ja leian, et peaks ka uurima rahapesu )? Leian, et oma tegude Pr. Kallas, kes oma staatusega peaks seisma Eesti Riigi ja rahva heaolu, ning turvalisuse eest, ei ole vääriline esindama Eesti riik ja rahvast maailma poliitilistel areenidel. PS. Viimasel ajal olen aru saanud, et Pr. Kallas arvab, Eesti rahvas on oinad keda võib toita erinevate valedega.

1. Liiga vähe, liiga hilja!

Kaja Kallase tagasiastumisest ei piisa. Reformierakond on vene rahadega loodud erakond Eestis ja on kogu aeg teeninud Venemaa huve Eestis. 5% Eesti seadusliku territooriumi kinkimine Venemaale, katse kaotada kohustuslik ajateenistus, sõjaväelise piirivalve kaotamine, Eesti sõjalise kaitsevõime vähendamine, riigisaladuse lubade väljastamisega tegelevate organite mehitamine isikutega kes annavad lube kapipervertidele. Perverdid on iga luure sihtgrupp keda agendiks värvata. Praegu toimub Eesti uputamine venelastest migrantidega. Tõsi, nende hulgas on ka mõni ukrainlane. Ukraina tuhandete desertööride varjamine ja neile mõnusa äraolemise pakkumine Eestis. Superpetturile katuse pakkumine ja tema kuriteo peitmine, mille tulemusel on eestlaste ukraina rahalise toetamise tahe olematuks kahanenud. See on pisku Reformierakonna kuritegude ahelas, mis kohe meelde tuleb. Praegune pisike äri venemaaga on selle kõrval pisku. Oma kuritegeliku olemuse tõttu tuleb Reformierakond laiali lüüa. Tema kaks järelkäru, klounide brigaadid, lagunevad niigi. Reformierakonna kadumisega kaob ka lollide valijate esindatus Riigikogus. Aga kas igal lollil peab ikka oma saadik tingimata Riigikogus olema?

1. Valged valed on Kaja Kallase leib

PM kantslei avalikust kalendrist leiame info, et 28. jaanuaril 2022 külastas Kaja Kallas ettevõtet Metaprint, sedasama , mille Venemaa tarneid tema mehe ettevõte teostab. Metaprint omab Venemaal aerosoolvärvide ja määrdeainete konteinerite tehast.Loetud nädalad hiljem investeerib Kaja Kallas 350 000 eurot oma mehe ettevõtesse. Selge on see ,et Metaprinti külastus oli selleks, et tutvuda äriga, millesse Kaja Kallas investeerida planeeris. Metaprinti toodang võis seejuures täiesti kindlalt jõuda ka Venemaa sõjatööstusse ja ilmselt jõudiski Ja mida Kaja Kallas Eesti avalikkusele ütles 2 päeva tagasi? KaKa : " Mina andsin oma mehe ettevõttele laenu, ma ei tea kuhu see raha läks, või mida ta sellega tegi. Meie vahel valitseb usaldus, see on abielu" Memm valetab iga korda , kui suu lahti teeb, ka siis kui talt kella küsida. Eesti ei vaja sellist peaministrit.

1. Meie rahvas väärib paremat

Meie rahvas väärib paremat

1. Astu tagasi!

Loe mu huultelt - astu tagasi Riigi reetur.

1. Нария

Кая, ты предала свой народ, ты обобрала, довела до нищеты! Ты в истории оставида плохой след! Ты навсегда останешься "какой"!

1. ugege mu huultelt

Aga ta ikka ei astu tagasi!!!

1. Запрет на занимание любых государственных должностей.

Лично я не был против Каи Каллас на посте премьер-министра при прошлом правительстве, но после того как она нагло обманула избирателей с повышением налогов, а после сказал что если бы она сразу сказала про повышение налогов, то мы бы за неё не проголосовали. После такого поступка, госпожа Каллас стала для меня политическим трупом, которого я больше не хочу видеть в качестве любого руководителя на государственной должности, более того я бы хотел чтобы ей запретили любую политическую деятельность в связи с таким наглым обманом и последующим лицемерием. Дальнейшие скандалы с участием её мужа, лично для меня лишь дополнительные гвоздики в крышку гроба! Когда в стране появилась такая дикая инфляция, государство помогло по минимуму, а предпринимателям ни капли, зато себе "правящим госпадам" проиндексировали заработную плату на 1000 евро в связи с инфляцией...... А я если что, должен буду за этих людей идти воевать...... чтобы дальше жировали....... В общем на выборах меня больше это государство не увидит, пока не произойдут существенные изменения с политической обстановкой в нашей стране, а пока надеюсь ещё одну зажравщуюся госпожу оторвут от кормушки......... за что я собственно только-что и проголосовал. Вы не дуймайте что я сижу тут такой обиженный на это государство, нет я люблю нашу страну, люблю людей, добрых и честных, здесь таких много, не люблю только когда нам говорят что всё будет хорошо, а потом делают так словно и не обещали что будет хорошо.....

1. Kask ei kasva kuuse kännu peale.

Rahvatarkus Siim ja Kaja kohta.

1. Tahtsin allkirjastada

aga ei lubanud, sai aru, et eile oli viimane päev allkirjastamise jaoks. Vabandage, et jäin hilja :(

1. Aega on Teil kuni 30.09.2023:)

2. Kas sellest piisab?

Tundub, et õige oleks nii loobuda äritegevusest , kui ka annetada ka tulu kuskile, et teha " vaadake, jah, tegin vea, nüüd see raha on toonud ka mingi kasu ühiskonnale", aga väga ei usu, et ta tagasi astub, küll aga kütusetõus jne jäänud paljudel tähelepanuta, sest klounaad on põnevam. Kahju. Siiralt loodan, et Eesti saab mingi hetk õigele teele, väsinud õudusest poliitikast.

1. Kaja Kallas

Laste pőlgur,riigi reetur mingu koos oma sugukonnaga eestist minema,teda pole mie peaministriks vaja. Ülbe ja ennast täis kokutaja.

1. Очень грустно...

Наше правительство перестало заботится об Эстонском народе. У нас большая семья. Мы жили скромно до войны на Украине, но жили! Теперь же мы нищенствуем! Эти 200 евро, которые отнимут у многодетных семей с января 2024 года, будут для нас катастрофой! И минус 100 евро еще( ребенку в январе исполнится 19 и он еще 2 года будет учится), тк не будет плавного перехода суммы пособий, как обещали вначале. Нет уверенности в завряшнем дне. Мы, эстонцы, мирный и спокойный народ. Мы не создавали эту войну, чтоб теперь наши семьи и дети страдали за это! Мы против! Но никто нашего мнения не спрашивает! А просто берут и отнимают у наших ( эстонских) детей кусок хлеба, платные кружки( причем 1 из них- изучение эстонского! И одежду, хоть и дешевую, но из магазина! ) одевайтесь на гумке, не обучайтесь, нк тренируйтесь.. вот к чему всё это ведет! Мы, все многодетные семьи, недовольны таким решением. Сначала дать, а потом забрать. Сами бы смогли прожить на 1700, 2 взрослых и 4 ребенка?! С 3 маленькими детьми + возраст никуда не берут. Одна надежда на помощь государства... была.... большая благодарность тому правительству, при котором жили в достатке и в мире со всеми. Очень грустно...

1. Tehtud

Minister, you betrayed your people who believed in the future, you brought the country to poverty, ruined the country, you took away the future from children, you brought the old people to poverty, take your cabinet of ministers и and leave the post

1. Гражданин Эстонии- Кая ,вон из политики!

Её цель- развалить страну. Проплаченная америкой ставка премьера должна быть выполнена, потому её наглость не знает границ

1. Вон из политики

Лгала с момента выборов и врёт сейчас. Ради своей карьеры уничтожает экономику Эстонии и людей нищими делает.

Olen lugenud läbi algatuse "Nõuame Kaja Kallase tagasiastumist" ja avaldan toetust oma allkirjaga.