Me seisame loomade õiguse eest!

Aleks Butkov,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
81 allkirja
ALLKIRJASTA

919 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Eesti keeles (allkirjastamisel)Vene keeles (tõlge)

Kui jälgite viimaseid uudiseid, siis pole te kindlasti unustanud teavet maniaki ilmumise kohta Tallinnas, kes halastamatult loomi tapab. Kõik sai alguse kohalikust pargist: Mustamäe Männi pargist,kus leiti haamriga kinnitatud oravad pingilt. Need olid aga alles esimesed ohvrid ning surnuna leiti ka jäneseid, siile ja koeri. Alates märtsi algusest hakkasid elanikud pärast naelutatud loomade avastamist ärevust tundma. Kogu riik täitus selle kohutava uudisega ja selle tulemusel pidas politsei kinni kahtlusaluse – 20-aastase noormehe nimega Renat, kes eelistab end nimetada Yana Bukashkinaks. Kuid selle asemel, et karistada ja avalikult arutada isikut, kutsutakse teda lihtsalt intervjuule ja keegi ei kavatse tema vastu midagi ette võtta. See tähendab, et 20-aastane mees, kellel on psüühikahäire ja kes peab end Janaks, jääb karistamata ja suudab mõrvu jätkata.

Kuid kõige kurvem asi selles olukorras on see, et vastuseks ei tehta midagi. Eestis puudub endiselt loomakaitse seadus. Meie loomi peetakse ainult asjadeks ja kui loomaga midagi juhtub, makstakse meile lihtsalt hüvitist.

On hirmutav, et selline olukord pole kellelegi huvitav. Paljud maniakid alustasid oma teekonda julmusega loomade vastu ja läksid siis inimestele üle. Lisaks on tõenäoline, et keegi hakkab antud isiksust jäljendama ja tema kuritegusid kordama, et saavutada oma hiilgusehetk. Kui järele mõelda, on ilmne, et järgmise 5-6 aasta jooksul on tänavatel kõndimine ohtlik.

Seetõttu kutsun kõiki üles allkirjastama petitsioon Renati või, nagu ta ennast nimetab, Yana Bukashkina vastu, et ta vastutaks süütute loomade julmade mõrvade ja piinamise eest. Teeme kõik endast oleneva, et tema suhtes algatataks kriminaalasi ja ta saaks lõpuks väärilise karistuse.

Mõrvarid peavad karistama mis tahes kuritegude eest, sealhulgas loomade piinamise eest. Mõelge kasvõi hetkeks meie lastele, lähedastele ja ennekõike iseendale. Kes on järgmine? See on aja küsimus.

Palume riigil karmistada karistusi kuriteo ja loomade kiusamise eest:

1. Palume teenistusaega pikendada. Igaüks, kes halastamatult loomi tappis, peab oma tegude eest vastutama, koloonia aasta asemel nõuame karistuse vähendamist vähemalt 5 aastaks. 2. Palume välja kirjutada maksimaalsed trahvid heakskiidetud loomade kuritegude eest alates 500 eurost kuni 1000 euroni. 3. Palume tõsta inimeste teadlikkust loomade kaitsest, nimelt kuhu nad peaksid pöörduma, kui nad on tunnistajaks looma julmale kuritegule ehk kuidas nad saavad sekkuda ilma et nad ei jää kurjategija käe all ise, kuhu nad peaksid helistama, kui nad on ise ohvrid. Vaja on rohkem teavet loomade ohutuse kohta, kuidas neid aidata. 4. Palume meedial rohkem kirjutada ja rääkida uudistes mitte ainult mõrvaritest ja kurjategijatest, kes on inimestele ohtlikud. Aga ka nende kohta, kes on ohtlikud meie noorematele vendadele, loomadele.

5. Palume mitte vabastada kurjategijat vastutusest tema tegude eest! Isegi kui ta pole vaimselt terve, peab ta ikkagi oma tegude eest vastutama, nimelt saama maksimaalse vanglakaristuse. Koos oleme jõud! Taastame Õigluse. Loomad on samasugused elav olendid nagu meie.

Ükski inimene ega loom ei vääri sellist julme surma!

81 allkirja

919 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16-aastane Eesti alaline elanik.
🚫Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.🚫

Kommentaarid

  1. Karistus tapjale! Vabadus loomadele!

    See on tõesti hirmutav, kui surm tuleb eikusagilt, on kohutav ette kujutada mida kaitsetud loomad tundsid kes ei suuda tagasi võidelda enda elu ees. Ja kõige hullem, mis meid ees ootab? Millises maailmas me elame... Valitsusel oleks aeg mõelda loomade heaolu seaduse kehtestamiseks!

    Olen lugenud läbi algatuse "Me seisame loomade õiguse eest!" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri