Ettepanek – HÄMAMISMAKSU kehtestamiseks!

Imre Termonen,
ALLKIRJASTA

981 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Ettepanek – HÄMAMISMAKSU kehtestamiseks!

Meie kallis peaminister Kaja Kallas ja tema ministrid, eeskätt Võrklaev ja Sikkut, näevad ja on näinud kurja vaeva uute ja vajalike maksude väljamõtlemisega. Kallid valitsuspoliitikud ei ole ilmselt saanud mitmetel öödel magadagi, sest uued ja nende arvates hädavajalikud maksud ootasid välja mõtlemist ja põhistamist.

Usutavasti valmistas poliitikutele tõsist peavalu uute maksude vajalikkuse välja mõtlemine ja veelgi enam uute maksude vajalikkusele vähegi tõsiseltvõetavate selgituste juurde mõtlemine. Läbi suure häda ja viletsuse on kallis valitsus suutnud oma ministrite suu kaudu Eesti rahvale seetõttu parajalt hämada.

Eesti on kodanike riik ja rahvas on seekord tuleb kallitele valitsuspoliitikutele appi. Ütleb vanasõnagi, et kus näed häda laita, seal tule ja aita.

Loomulikult on Eesti inimestel olnud kurb ja valus vaadata teleekraanidelt meie valitsuspoliitikute kurnatud nägusid.

Rahvas on tõemeeli hakanud muretsema oma valitsejate tervisliku seisundi (seal hulgas - vaimse) pärast, sest väga sageli rahvale esitatavad põhjendused on üksteisega karjuvas vastuolus, samuti üks päev räägitakse ühte, teisel teist juttu.

Inimestele on hakanud ka muret valmistama teleekraanidel reporteritele selgitusi jagavate valitsuspoliitikute silmis vastu vaatav tühjus, punetavad kõrvad ja kurnatusest hall nägu.

Valitsuspoliitikute suust tulev hämamine on rahvale enim kui korda läinud ja kaastunnet nende kurnatud olevuste suhtes tekitanud, seepärast on hädavajalik HÄMAMISMAKSU kehtestamine, et säästa meie poliitikute ja valitsusliikmete (vaimset) tervist. Tuleme neile üheskoos appi ja pakume välja tõesti vajaliku ja rahva vaatenurgast hädavajaliku uue maksu kehtestamise – teeme ettepaneku kehtestada HÄMAMISMAKS!

HÄMAMISMAKSU tasuksid kõik valitsuse liikmed, poliitikud, riigiametnikud, KOV-de juhid (linnapead, vallavanemad, volikogude esimehed jne), kohalike omavalitsuste töötajad ja riigiettevõtete juhid, kes rahvale ausa ja ühese selgituse asemel hakkavad hämama (valetavad, räägivad millestki muust, ei vasta esitatud küsimustele-päringutele sisuliselt, esitavad väljamõeldud ja tegelikkusega mitte koos olevaid andmeid ja seisukohti).

Usume, et Kaja Kallase valitsus ja tema joont ajavad ja toetavad poliitikud suudaksid siis lõpuks anda arvestatava panuse, riigi ja kodanikkonna hüvanguks ja ega see riigi eelarve tasakaalu saaminegi siis enam mägede taha jääks, seepärast usub rahvas, et ettepanekut HÄMAMISMAKSU kehtestamiseks toetab ka valitsuskoalitsioon ja -parteid...

HÄMAMISMAKSU kehtestamise poolt räägivad järgmised asjaolud:

* see maks on rahva ja tema tervise huvides * kesk pikas perspektiivis vähendab alkoholitarbimist (ka riigikogu liikmete seas) * aitab kaasa olulisel määral riigi eelarve tasakaalustamisele * aitab kaasa kliimaneutraalsuse saavutamisele, kasvuhoonegaaside ja CO2 heitme vähendamisele * õhk muutub puhtamaks, seda eelkõige riigikogu ja valitsuse ruumides * aitab kokku hoida maksumaksja raha, mis kuluks ametnikel ja poliitikutel uute maksude ja hiljem nende vajalikkuse väljamõtlemisele * säästab meie kalli peaministri ja väga empaatilise inimese Kaja Kallase ja veelgi empaatilisema professionaali rahandusministri Võrklaeva ja samuti minister Sikkuti (une)aega ja võimaldab neil tegelda sisulise tööga, mis peaks olema riigi ja tema kodanike heaolu parandamine ja majanduse langusest kasvufaasi pööramine * hämamismaks aitab kesk pikas perspektiivis suurendada töökäte hulka tööturul, mis kindlasti rõõmustab ettevõtjaid, kes otsivad töökäsi tikutulega taga * ja kõige lõpuks aitab see maks kaasa Eesti riikluse kestvusele

PS. HÄMAMISMAKSULE tuleks kaaluda ka CO2 komponendi lisamist, nii nagu see on meie elektriarvetel jne., sedagi võiks Riigikogu koos HÄMAMISMAKSU kehtestamisega arutada!

Hea inimene, toeta vajaliku maksu ettepaneku saatmist Riigikogusse ja anna selleks oma allkiri!

981 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Allkirjastada saab vähemalt 16-aastane Eesti alaline elanik.
🚫Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.🚫

1. Toetus Valitsusele.

Väga hea ettepanek. HÄMAMISMAKS ON VÄGA ASJAKOHANE......!

1. Aus ettepanek!

Igati poolt!

1. Kohustus

Enne maksu kehtestamist tuleks hämamine teha kohustuslikuks kõigile poliitikutele, riigi- ja KOV ametnikele. See on ebaõiglane, et ühed hämavad ja teised ei häma. Kui on kohustslik, siis on kõik võrdsed ja maksu laekub ka rohkem.

1. teie ettepanek sai lisatud. tänud kaasa mõtlemast!

2. Küsimus

Antud ettepanek on väga subjektiivne. Kus piiritletakse, mis on hämamine ja mis mitte? Ühe mehe hämamine on teise mehe selgitus. Samuti kas antud ettepanek ei lähe mitte vastuollu Põhiseaduse põhimõttega, et tsensuuri eestis ei ole?

Olen lugenud läbi algatuse "Ettepanek – HÄMAMISMAKSU kehtestamiseks!" ja avaldan toetust oma allkirjaga.