Tallinnale

Avaldame umbusaldust Tallinna linnapea Mihhail Kõlvartile

Eesti 200, Aleksei Jašin,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
Peatatud: 1005 allkirja

2515 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Peatatud: 1005 allkirja

Allkirjade kogumine on lõppenud. Paraku algatus ei kogunud autorite määratud tähtajaks kohalikku omavalitsusse saatmiseks vajalikku 3520 allkirja. Rahvaalgatus.ee säilitab kogutud allkirju maksimaalselt poolteist aastat allkirjastamise algusest, juhuks kui algatus taasavatakse.

Käesoleva petitsiooni allkirjastamisega nõuavad Tallinna hääleõiguslikud elanikud linnapea Mihhail Kõlvarti umbusaldamise protsessi algatamist Tallinna Linnavolikogus. Seoses mitmete endiste Keskerakonna liikmete ühinemisega teiste volikogu fraktsioonidega on avanenud võimalus lõpetada pealinnas aastakümneid kestnud stagnatsioon ning pöörata linnavõim eestimeelseks ja euroopalikuks. Ligi 20 aastat kestnud Keskerakonna sisulist ainuvalitsemist Tallinnas on teinud linnasüsteemist keskpartei toiduahela, mis toob erakonnale valimistulemusi ja majanduslikku tulu. Avalikkus teab ammu, et linnasüsteemis töötavad keskpartei liikmetest linnafirmade ja ametite juhid, linnalehe töötajad, koolidirektorid ja paljud teised. 2022. aasta seisuga töötas linnasüsteemis 132 keskpartei liiget, mis on neli korda rohkem mis tahes muust erakonnast.

Allkirjastajad on veendunud, et politiseeritud linnasüsteemist vabanemiseks peab linnapea Mihhail Kõlvart tagasi astuma.

Keskerakond on võidelnud aastaid eestikeelse hariduse vastu. Võitlus on toimunud eeskätt Tallinna haridusasutuste arvelt. Kui veel aastate eest oli Keskerakond valmis selle vastu barrikaadidele minema, siis nüüdseks on linnavalitsus läinud üle Itaalia streigile ja ähmasele kommunikatsioonile. Üleminek eestikeelsele haridusele algab käesoleva aasta septembris. Mihhail Kõlvarti linnavalitsus panustab pealinna haridusse oluliselt vähem, kui teised Eesti omavalitsused keskmiselt. Tallinna koolides on tööl umbes kolmesaja õpetaja võrra vähem, kui selleks annab raha Vabariigi Valitsus. See kasvatab olemasolevate õpetajate töökoormust ja süvendab hariduskriisi.

Allkirjastajad on veendunud, et eestikeelse ja kvaliteetse hariduse nimel peab linnapea Mihhail Kõlvart tagasi astuma.

Mitmed korruptsiooniskandaalid, laiaulatuslik rohepesu, igal sammul autode eelistamine inimestele on Keskerakonna juhitud linnavõimu saavutused, millele tuleb teha lõpp. Kohalike valimisteni on jäänud veidi vähem kui 2 aastat. Keskerakonna lagunemine on teinud võimalikuks lõpetada 20 aastat kestnud stagnatsioon oluliselt varem. Tallinna elanikud väärivad muutust juba täna.

Allkirjasta käesolev petitsioon ja räägi sellest oma tallinlastest sõpradele, näitamaks, et on aeg muutusteks - Keskerakonna valitsemine pealinnas tuleb lõpetada.

Menetlusinfo

Kommentaarid

  1. Vene linn

    Uued võimuihalejad ei ole nõus kaotama Vene kodanike valimisõigust ja lõpetama venestamist. Miks? Venekeelne linn vääribki linnapeaks Mihhaili.

    1. Toetan

      Algatus väärib toetust ja umbusaldamiseks on põhjuseid rohkem,kui üks.

      1. хорошая инициатива.

        мишу давно уже следовало отправить следом за военным русским кораблем.

        1. Против данной инициативы!

          Давайте провнализируем, почему именно Партия200 решила это сделать!? 1). Обычно дело, рейтинг у них слабоват и надо хоть как-то заработать себе очки. 2). Это работа на заказ, потому что другие Партии всё-таки не хотят идти против Центристской партии, авось они ещё им пригодятся. 3). У Партии 200 слишком много грехов и погрешностей, им терять нечего, они то и в правительстве оказались по случаю, голоса нужны были их, не более.. Мэр города достоин только похвалы, так что зря двухсотые затеяли эту игру, проиграите!

          1. С каких это пор должности у нас стали раздаваться по национальной принадлежности!? Наверное следует обратиться Еврокомиссию по правам человека! У нас начинается целеноправленное изгнание по национальному признаку, как неугодных для эстонской государственности и этому инициатор яркий поедставитель партии ЕЕSTI 200 русского происхождения!

        2. Ei lähe läbi

          Kõlvart on läbi aegade üks parimaid linnapeasid. Linna areneb ja muutub aina paremaks. Tubli töö!

          1. Läheb läbi

            Mida see inimene Tallinnas paremaks teinud on? Leiab ainult vabandusi miks miski võimalik ei ole. Autokeskne Tallinn ei ole jätkusuutlik ega inimlik. Ei taha ega jaksa parklas elada.

            1. A very important argument.

              Üks peamine põhjus, miks ta ei jaga tsiviilelanikke eestlasteks ja venelasteks, tahtsite seda öelda, selle eest tuleb ta eemaldada !?

              1. E200 on jaburad

                Üks E200 venelane võitleb potjomkinlikult eestikeelsuse eest, ha-haa! Kurdab autode eelistamise üle, kui ülejäänud tallinlased just kannatavad autode vastase tegevuse all jne. E200 sobib toidulisandiks, mitte võimule. Riigis on nad koos refidega inimeste elu ühte kohta keeranud, nüüd tahavad ka Tallinnas jamasid korraldama hakata, ei lähe läbi!

                1. Против

                  Больше не чем заняться???? Вас устраивает что творится с налогами,ценами и тд ? На это лучше обратите внимание ,что вам Кылварт сделал ? Я смотрю нашему министру все как с гуся вода ,все с рук сходит..... Довела страну до развала ,нищета процветает ,русофобство разжигает ,а вы молчите ? Мне стыдно что у нас такое правительство,которое бездействует,партии молчат .....зато Кылварта надо убрать,вам то он что сделал плохого

                  Olen lugenud läbi algatuse "Avaldame umbusaldust Tallinna linnapea Mihhail Kõlvartile" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
                  NimiIsikukoodAllkiri