Ettepanek Eesti rahvusidentiteedi jätkuvust kaitsvate seaduste vastuvõtmiseks.

Iko Mesi,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
7 allkirja
ALLKIRJASTA

993 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Ettepanek Eesti rahvusidentiteedi jätkuvust kaitsvate seaduste vastuvõtmiseks.

Kuna Eestis puuduvad Eesti rahvusidentiteedi jätkuvust kaitsvad seadused peale 1991 a. Venemaa sõjalise ja hävitava okupatsiooni alt vabanemist, siis teen ettepaneku, et vastu tuleks võtta Eesti rahvusidentiteedi jätkuvust kaitsvad seadused põhiseaduse osana, erinevatest eluvaldkondadest. Demokraatia ei tähenda rahvusidentiteedi hävitamist väikeses rahvusriigis ja vaba okupatsiooni propageerimist! Seega on need seadused väga tähtis osa siseriiklikult Eesti rahvuse ja rahvusidentiteedi jätkamiseks ja normaalseks arenguks enda kodumaal Eestis!

Need seadused annavad esmased eelised Eesti rahvusest inimeste arengule endi kodumaal ja iseseisvusega kaasnevatel Eesti riigi aladel. Nendele seadustele tuleks kiiremas korras tähelepanu pöörata, sest me oleme juba 1991 aastast alates taas iseseisev rahvus ja riik ja ei kuulu enam okupantide meelevalda.

Tänud toetuse eest!

7 allkirja

993 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16-aastane Eesti alaline elanik.
🚫Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.🚫

Menetlusinfo

Kommentaarid

  1. Kui keegi mainib diskrimineerimist

    Kui keegi mainib diskrimineerimist, siis Diskrimineerimine on isikute põhjendamatu ebavõrdne kohtlemine. Kuid on ka põhjendatud ebavõrdne kohtlemine eeliste kujul.

    1. Kas põhiseadus kehtib?

      Meil peaks kehtima 28. juunil 1992.aastal rahvahääletusel vastu võetud Eesti Vabariigi Põhiseadus. Kuid lugedes põhiseadust ja võrreldes seda tegeliku elukorraldusega Eestis on näha, et põhiseaduses kirjas olev ja tegelik elu ei ole omavahel millegipärast kooskõlas. Vaja oleks elukorraldus ja põhiseadus omavahel kooskõlla viia ja siis asuda uusi seadusi vastu võtma. Loodan, et saate sellega hakkama?

      1. Ei ole ise seadusloome juures ja ei ole Riigikogu liige, kuid teen ettepaneku Eesti rahvusest, Eesti riigi kodanikuna. Eesti rahvusidentiteedi jätkuvust kaitsvate seaduste põhisõnastus peaks olema ikka põhiseaduse osana.

      2. Eestis kehtib 3 juulil jòustunud Eesti Vabariigi neljas Põniseadus mis võeti vastu eestlaste poolt 28 juuni 1992 aastal. 1992 a.PS erineb oma eelkäijatest järjepidevuse põhimōtte jõulisema rõhutamise poolest, mis avaldub rahva riikliku enesemääramise kustumatu õiguse poolest, mis käib 24.02.2018 välja kuulutatud riigi kohta . Preambulis on viide eelmise, 1938 aasta pòhiseaduse ja omariikluse kui ka rahvavõimu põhiseaduslikule järjepidevusele, kus formuleeritakse Eesti Vabariigi põhieesmärk-tagada eesti rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade ehk siis meie , eestlaste rahvusriigi säilimine.

    Olen lugenud läbi algatuse "Ettepanek Eesti rahvusidentiteedi jätkuvust kaitsvate seaduste vastuvõtmiseks." ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri