Lüganuse vallale

Toetus Gümnaasiumiastme jätkamiseks Kiviõli 1. Keskkoolis

Alo Lõhmussaar,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
273 allkirja

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Algatus on menetluses. Vaata menetlust.

Tere

Kuna Eesti Vabariigi haridusministeerium on viimastel aastatel aktiivselt tegelenud üle eesti maapiirkondades koolide sulgemisega, nende madalamale tasemele viimisega ja maaelu halvendamisega hariduse vallas üldiselt, ei saa ega või seda enam ükskõikselt ("kõrvu lonti lastes") taluda. Nüüd siis on jõudnud järg Kiviõli 1. Keskkooli kätte, kus tahetakse ära kaotada gümnaasiumiklassid, mis sunnib peale 9.ndat klassi lapsi käima 30+ km kaugusele võõrasse gümnaasiumi. Samuti lööb selline tegevus valusalt ka lapsevanemaid, kel tuleb täiesti ümber sättida oma elukorraldus, tegevused, laste koolitamise-kooli saatmise logistika. Kuid kõige rohkem kannatavad lapsed, kes elavad väljaspool vallakeskust ning peavad väga vara hakkama kaugele koolipoole teele sättima. Selline riigipoolne suhtumine maalastesse ei ole enam normaalne ja sellele tuleb vastu hakata. Me ei ole orjad, kellest lihtsalt üle "sõita". Selle algatuse eesmärk on koguda allkirju, et vastu seista haridusministeeriumi ja Lüganuse valla plaanidele kaotada gümnaasiumiaste Kiviõlis.

Menetlusinfo

Kommentaarid

  1. Huviõpe

    Reeglina jätavad huviõppe pooleli need, kes on asunud õppima kodust kaugele gümnaasiumi. Ülivara tõusmine hommikul ja õhtuks koju jõudmine ei võimalda enam tegelemist pillimängu, kunsti või treeningutega.

    1. Just nii see kipub minema....

  2. :-x

    Üks valla volikogu liige suvatses juba lõustaraamatus ülbitseda, et las lapsed hakkavad Jõhvi kooli käima...!!! Minu laste koduukse eest Jõhvi 40+ km, Kohtla-Järve 37 km, Vinni 36 km Rakvere 33 km. 6 km lähima bussipeatuseni, kust mõni romu aegajalt läbi sõidab..... Poolest ööst üles ajades, ma ei usu magamatta ja väsinud laste heasse õppeedukusse.

    Olen lugenud läbi algatuse "Toetus Gümnaasiumiastme jätkamiseks Kiviõli 1. Keskkoolis" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri