Viljandi linnale

Suuname Viljandi Kaasava eelarve Toome 14 katuse parandamiseks

Kaspar Taimsoo, Age Viira,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
208 allkirja

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Algatus on menetluses. Vaata menetlust.

Viljandi kaasava eelarve suunamine Toome tn 14 katuse parandamiseks.

27. oktoobri õhtul gaasiballooni plahvatuse tõttu alguse saanud põlengu käigus hävis täielikult Toome 14 maja katus. Avalikest allikatest saadud info põhjal on esialgse ajutise katuse taastamise maksumus vähemalt 50 000€. Korralik uus katus maksab kindlasti kordades rohkem. Teeme ettepaneku Viljandi Linnavalitsusele erakorraliselt suunata 2024. aasta kaasava eelarve (50 000€) raha Toome 14 katuse kiireks parandamiseks.

Soovime, et kõik pered, kes ajutiselt on pidanud kolima, saaksid võimalikult kiiresti tagasi oma koju.

Laupäeva ennelõunal käis majahaldur koos end juba öösel appi pakkunud ehitusfirmaga Mulgi Ehitus ja mitme majaelanikuga kahjusid tunnistamas. Ühiselt nenditi, et katus on täielikult hävinenud. Ülejäänud hoone konstruktsioonide uurimiseks tellitakse ekspertiis. /---/ Laupäeval käis ta ise neljanda korruse korterit vaatamas ja leidis, et see on taastatav. "Kõige hullem on katus," tõdes ta ja arvas, et selle taastamine läheb maksma ligi 50 000 eurot. Elanikel soovitas ta kütte sisse lülitada, aknad avada ning mööbli kilega katta.

Allikas: https://sakala.postimees.ee/7885792/

Nähes kui kokkuhoidvad ja abivalmid on Viljandi inimesed, tegutsedes kiirelt juba põlengu ajal, et leida kõigile peavari ning muu hädavajalik, usun, et kogukonnana on asjakohane ka Viljandi Linnavalitsusele vastava ettepaneku tegemine.

Kaasava eelarve raames kogutud ideed on kõik kindlasti teostamist väärt aga võttes arvesse erakorralisi asjaolusid võiksime kokku hoida ning aidata Toome 14 peresid.

Näeme üldiselt kahte tulemit sellest algatusest:

  1. Raha määratakse Toome 14 katuse parandamiseks erakorraliselt, eeldusel, et õigeks ajaks esitatud projektidel ei tule ühelegi teisele projektile rohkem hääli.
  2. Antud projekt lisatakse kaasava eelarve projektide hulka, et kõigil oleks võrdne võimalus võistelda.

Kindlasti oleme nõus Viljandi Linnavalitusega kohtuma ja läbi arutama kõik võimalused.

Menetlusinfo

  1. Linnavalitsus: Digiallkirjade kontroll on teostatud

    Anname teile teada, et digiallkirjade kontroll rahvaalgatuse osas on tehtud. Allkirju oli kokku 208, neist hääleõiguslikke inimesi on 123. Viljandi linnas seisuga 22.11.2023 on hääleõiguslikke elanikke 13 303, ehk et 1% hääleõiguslikest kodanikest on 133.

  2. Algatus saadeti menetlusse

  3. Algatus kogus 133 allkirja

  4. Algatus kogus 100 allkirja

Kommentaarid

  1. Kindlustus

    Kas ühistul puudus juhtunu ajal kehtiv ja sobilik kindlustus?

    1. Kahju põhjustaja maksku.

      Ei poolda maksumaksja rahaga korteriühistu katuse paigaldamist. Kuna ühistu ise otsustas, et kindlustust ei tehta, siis võtku nüüd laenu ja tehku korda oma maja. Kaasava eelarve mõte on milleski muus.

      Olen lugenud läbi algatuse "Suuname Viljandi Kaasava eelarve Toome 14 katuse parandamiseks" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
      NimiIsikukoodAllkiri