Tallinnale

Avaldus Tallinna linnale ebavõrdse konkurentsi probleemi lahendamiseks

Jalgpalliklubi FC Ararat, Avetis Harutjunjan,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
596 allkirja
ALLKIRJASTA

2924 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Eesti keeles (allkirjastamisel)Vene keeles (tõlge)

Lugupeetud Tallinna linnapea, Jevgeni Ossinovski Lugupeetud Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti juhataja, Hillar Sein Lugupeetud Tallinna Haridusameti juhataja, Kaarel Rundu Lugupeetud Lasnamäe Linnaosavanem, Julianna Jurtšenko

2014. aastal loodud Jalgpallikool FC Ararat on teinud ära suure töö jalgpalli populaarsuse tõstmiseks nii pealinnas Tallinnas kui ka välismaal. Tegevust puhtalt lehelt alustanud klubi meeskonna jõupingutused olid suunatud noormeeste ja naiste meelitamisele kehalise kultuuri ja tervisliku eluviisi juurde, Tallinna elanike teenindamisele ning noortele Eesti jalgpalli tutvustamisele.

Kümneaastase tegevusperioodi jooksul lõi klubi hea koostöö enam kui 20 lasteaia ja 7 kooliga Mustamäel, Lasnamäel, Haaberstis ja Põhja-Tallinnas. 10 tegevusaasta jooksul on FC Ararati jalgpallivõistkonnades mängivate jalgpallurite arv oluliselt kasvanud ning noorte jalgpallurite sportlikkus aasta-aastalt tõusnud. Praegu õpib meie jalgpallikoolis üle 700 lapse, mis on Tallinnas kolmas näitaja.

Kõik meie noortevõisktonnad mängivad Eesti Noorte Meistrivõistluste Esilaagades (U17 Eliitliiga, U16, U15, U14, NML, TU16 Eliitliiga, TU14). Tallinna klubidest on selline näitaja vaid meie klubil ja üle Eesti ainult kahel klubil - meie ja Tartu JK Tammeka.

Meie klubi mängijad on kantud rahvuskoondistesse ning FC Ararat Tallinna bränd ise on juba kujunenud kvaliteetse jalgpallikooli näitajaks, mis on tuntud mitte ainult Skandinaaviamaades, vaid ka Itaalias ja Hispaanias, kus oleme saavutanud häid tulemusi erinevatel eliitvõistlustel.

Eraldi tuleb esile tõsta klubi tüdrukute sektorit, mis näitab aastast aastasse Eesti jaoks tõeliselt ajaloolise tähtsusega tulemusi. Näiteks meie naiskond, olles Euroopa jalgpalliajaloo noorim (keskmine vanus 15,5 aastat), jõudis Meistriliiga tasemele ning näitab säravat ja huvitavat jalgpalli.

Need klubi edusammud said võimalikuks tänu järjepidevale ja loomingulisele lähenemisele noortega töötamisel, kvalifitseeritud spetsialistide töökusele, kelle hulgas on kõrgema spordi- ja pedagoogilise haridusega treenerite osakaal samalaadsetes klubides Balti riikides üks kõrgemaid.

Teatavasti on laste- ja noortejalgpalli spordiinfrastruktuuri ja materiaal-tehnilise baasi täiustamine lahutamatu osa õppe-, treening- ja võistlusprotsesside kvaliteedi tõstmisest. Eriti tahan märkida, et see teema on meie klubi jaoks üks olulisemaid ja valusamaid. 10 aasta jooksul rääkisime linnaametnikele korduvalt infrastruktuuriprobleemidest ja püüdsime lahendust leida. Kahjuks muutus probleem staadionite ja saalide üüri pideva tõusuga keeruliseks ega leidnud lahendust. Sellest tulenevalt maksab meie klubi Tallinna linnale endiselt renti kõigi linnas asuvate spordirajatiste eest kas tundide või ruutmeetrite kaupa. Oleme jalgpalliklubide seas suurim üürimaksja. Aastaüür on üle 150 000 euro, mis on keskmiselt 100 000 eurot rohkem kui teistel klubidel. Kulud ületavad kõik mõeldavad ja kujuteldamatud piirid. Meie klubi, Tallinna linna ja Eesti Jalgpalli Liidu kolmepoolses koostöös on selle probleemi lahendamiseks välja töötatud strateegiline plaan, kuid selle plaani elluviimine võib võtta aega 1-2 aastat ja toob meie klubile uusi kaotusi. 100 000 kuni 200 000 tuhat eurot.

Üürikahjumitele lisanduvad transpordikulud, kuna treenerite ressursse on raske ühtlaselt jaotada. Rendime mõneks tunniks päevas Tallinna erinevates linnaosades erinevatel staadionidel - seni pole päevagi, kus täismahus staadion oleks meie käsutuses (rendime kas 1/2 või 1/4). Staadionipuuduse tõttu peame väikeseid kooliplatse väga kallite hindadega rentima.

Klubi kogukond palub viivitamatult kasutusele võtta meetmed selle probleemi lahendamiseks, kuni klubi staadioni soodustingimustel lahendamiseni jõuda nagu teistel klubidel, ning kehtestada meie klubile mõistlikud tingimused ja üürilimiidid.

Allpool pakume konkreetseid toiminguid, mis lihtsustavad finantsküsimusi ja suurendavad treenerite ressursside jaotamise efektiivsust ning minimeerivad kooli- ja spordihoonete juhtide subjektiivsete otsustega seotud riske:

1. Kehtestada Lasnamäe Spordikomplaksi staadioni rendile fikseeritud hind, samadel soodustingimustel nagu teistel Tallinna klubidel. Näiteks Infonet või Ajax maksavad terve staadioni ressursi eest fikseeritud kuutasu ~€1200 + kommunaalteenused (https://rus.delfi.ee/statja/120245827/tallinn-nameren-peredat-stadiony-v-dolgosrochnuyu-arendoboldezhkia-k). Hetkel rendime 50% staadioni ressurssidest, mis analoogia põhjal moodustab €600+ kommunaalid.

2. Teha kohandusi linna koolistaadioni rentimise hinnakirjas (26.04.2023 nr HA-4/25), jagades hinnad kooli mänguväljaku tegeliku suuruse järgi. Hetkel kehtib olenemata staadioni suurusest sama hind, mis pole mõistlik ega õiglane. Nagu ka võimlate puhul, pakume hinda muuta vastavalt järgmisele põhimõttele: väike staadion (väiksem kui 80x40) - €15, keskmine staadion (80x40 kuni 90x50) - €25, suur staadion (90x50 ja suurem) - €45. Praegu on jalgpallikoolide hind väga ebamõistlikult kõrge, eriti kui mänguväljak on väikeste või keskmiste mõõtmetega.

3. Linna poolt akrediteeritud jalgpallikoolidel, kes rendivad koolistaadioni vähemalt 15 tunniks nädalas (ehk, üle 50% noortele ettenähtud ressurssidest), on õigus saada soodustust 50% üürihinnast koolidelt. Hetkel määrab iga kool soodustuse suuruse oma äranägemise järgi ning see ei ole alati õiglane, kuna puuduvad reguleeritud põhimõtted.

4. Noortetöö prioriteediks seada tööpäevadel kuni kella 20:30-ni kõik linna staadionid. Lisaks prioriteediks seada nädalavahetustel noorteliigade võistlustegevus. Kahjuks on veel lahendamata probleeme, kus amatöörühingud on noorte ees prioriteetsed, ning noortel puudu võimalus tööpäevadel kell 19:00 treenida ja nädalavahestustel täismahus võistelda. Näiteks Lasnamäe spordikompleksi kogu staadioniressurss kasutatakse täiskasvanute harrastajate ühenduste tegevuseks ning 5 tööpäevast võetakse noortelt 2 päeva ära.

Iga ülalkirjeldatud punkt lahendab tohutul hulgal probleeme meie igapäevatöös ning annab võimaluse pöörata rohkem tähelepanu põhitegevusele ning luua organisatsioonina jätkusuutlik klubi.

See võimaldab luua ausat konkurentsi, lihtsustab koostööd koolide administratsiooniga, kus on kehtestatud selged prioriteedid, hinnakriteeriumid ja soodustuse määramise reeglid spordikoolidele.

Palume tungivalt võtta kasutusele tõhusad meetmed ebavõrdse konkurentsi probleemi lahendamiseks niipea kui võimalik.

Lugupidamisega kogu Tallinna FC Ararat kogukond,

1. Avetis Harutjunjan, klubi president

2. Klubi treenerid

3. Klubi lastevanemate komiteedid

4. Klubi vanemad

5. Klubi õpilased

6. Klubi fännid ja kaasmõtlejad

596 allkirja

2924 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Arvesse läheb ainult üks vähemalt 16-aastase Tallinna alalise elaniku poolt antud allkiri.

Menetlusinfo

Kommentaarid

    Olen lugenud läbi algatuse "Avaldus Tallinna linnale ebavõrdse konkurentsi probleemi lahendamiseks" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri